VI. Klinikai Vizsgálati Konferencia és GCP tanfolyam


2021-09-22 - 2021-09-24

Örömmel értesítjük, hogy megnyílt a regisztráció a VI. Klinikai Vizsgálati Konferenciára és GCP tanfolyamra!

A regisztrációhoz kérjük kattintson a következő linkre: Regisztráció.

Szállás foglalással kapcsolatban itt talál bővebb információt: Szállás

***

Kedves Kollégák!

A Magyarországi Klinikai Vizsgálatszervezők Társasága (MKVT) minden évben megrendezi konferenciáját a klinikai vizsgálatok témakörében. Sajnos, tavaly a COVID-19 járvány következtében a konferenciát először halasztanunk, majd törölnünk kellett.

A jelenlegi kedvező járványügyi adatok és a kapcsolódó kormányzati intézkedések figyelembevételével és a folyamatos tagtársi igényeket is kielégítendő Társaságunk Elnöksége úgy döntött, hogy idén megrendezzük a konferenciát bízva a személyes megjelenés lehetőségében.

A konferencia időpontja 2021. szeptember 23-24, helyszíne Siófok, a Yacht Hotel.  

A konferencia fő témája természetesen a COVID 19-es pandémia hatásai és tanulságai, a kialakult kihívások, és az arra adott válaszok közös feldolgozása, a legjobb gyakorlatok megosztása, a lehetséges tanulságok levonása, illetve ezek jövőbeni alkalmazási lehetőségeinek feltárása (pl. decentralizált, új típusú klinikai vizsgálatok) hazai (OGYÉI, ETT és az intézmények vezető képviselői, a vizsgálatvezetők) valamint és külföldi (Pharma és CRO illetékes vezetői) meghívott vendégeink, előadóink segítségével.

Kétségtelenül a COVID járványon kívül a közelmúlt legfontosabb változása volt az egészségügy dolgozók jogállásáról szóló törvény (Eszjtv) bevezetése. A jogszabály klinikai vizsgálatokra való értelmezése, alkalmazása és azok következményei is kiemelt helyen szerepelnek a kétnapos konferencia programjában, amit az OKFŐ képviselője, az egyetemek, vizsgálati centrumok reprezentációjával közösen fogunk majd feldolgozni.

A konferencia a szokásoknak megfelelően két napos lesz, szeptember 23-ára „key note” előadásokat, hatósági szekciót, előadásokat és kerekasztal beszélgetést szervezünk. Este a gálavacsora keretében lesz lehetőség a régen várt kötetlen beszélgetésekre, kikapcsolódásra és reményeink szerint némi zenés-táncos szórakozásra is. A rendezvény záróakkordjaként szeptember 24-én egy kétórás interaktív workshop-ot tervezünk a Covid járvány és az Eszjtv hatásairól.

A hagyományoknak megfelelően a konferenciát megelőzően tartunk egy egyetem által akkreditált GCP tanfolyamot a Szegedi Tudományegyetemmel közös szervezésben. A COVID járvány hozadékaként ezúttal mi is ún. hibrid módon tervezzük annak lebonyolítását. Azaz lehetőség lesz mind személyesen részt venni a GCP tanfolyamon, mind online módon becsatlakozni a tanfolyamra, a végén vizsgalehetőséggel. Bízunk benne, hogy ez a kibővített lehetőség lehetővé teszi, hogy olyan kollégák is részt tudjanak venni a tanfolyamon, akik nem tudnak leutazni a helyszínre, de szükségük van az akkreditált tanfolyamról az igazolására.

Sok-sok témánk lesz tehát az idén is Siófokon. Sok szeretettel várunk Benneteket!

Természetesen az MKVT Elnöksége a járvány alakulását folyamatosan figyelemmel kíséri.

Dr. Szepesi Gábor
Az MKVT Elnöke

Vissza az eseményekhez